top of page

5 tips voor een gezonde werk-prive balans.

Werk-privebalans is belangrijk omdat het de gezondheid en het welzijn van een persoon kan beïnvloeden. Wanneer er te veel druk op het werk staat en er onvoldoende tijd voor privéactiviteiten is, kan dit leiden tot stress, burn-out en andere mentale (en fysieke) gezondheidsproblemen. Aan de andere kant kan een te grote focus op privéleven leiden tot ontevredenheid op het werk en een gebrek aan professionele groei. Een goede balans tussen werk en privé kan bijdragen aan een gevoel van welbevinden en succes zowel op professioneel als persoonlijk vlak.


  1. Stel prioriteiten: Bepaal welke taken en verantwoordelijkheden het belangrijkst zijn voor jouw werk en privéleven en focus op die.

  2. Maak een planning: Maak een plan voor uw dag en week, zodat je weet wat er gedaan moet worden en wanneer.

  3. Neem voldoende pauzes: Super-cliche maar zeker belangrijk, neem regelmatig pauzes gedurende de dag om je geest en lichaam te ontspannen.

  4. Houd je echt aan je werktijden: Stel vast wanneer je begint en eindigt met werken en houd je hieraan, zodat je een heldere scheiding tussen werk en privé behoudt.

  5. Maak tijd voor jezelf: Maak tijd voor uw persoonlijke interesses en hobby's, zodat u mentaal en emotioneel gezond blijft. Plan dit ook in je agenda.
Meer tips, vragen en/ of opmerkingen? Schroom niet om contact met mij op te nemen!


06 51 42 07 83 / robbert@wodanrecruitment.nl2 views0 comments
bottom of page