top of page
Search

Affiliate marketing en recruitment?

Affiliate marketing is een prestatiegericht marketingmodel waarbij een adverteerder (in ons geval een organisatie met vacatures) een commissie betaalt aan affiliates (individuen of organisaties) voor het genereren van verkeer of sollicitanten naar hun website.

Hier zijn de stappen om affiliate marketing te begrijpen:

  1. Een adverteerder (de werkgever) maakt een affiliate programma en biedt een commissie aan affiliates die verkeer of verkopen naar hun website brengen.

  2. Een affiliate (uitgever) meldt zich aan voor het programma en ontvangt een unieke trackinglink.

  3. De affiliate promoot de organisatie of de vacatures van de adverteerder via verschillende kanalen zoals blogposts, sociale media, e-mailmarketing en betaalde advertenties.

  4. Wanneer een gebruiker op de trackinglink van de affiliate klikt en een gewenste actie voltooit (zoals een sollicitatie), verdient de affiliate een commissie.

Om affiliate marketing voor recruitment te gebruiken, kan een bedrijf een affiliate programma maken en een commissie aanbieden aan affiliates die potentiële sollicitanten doorverwijzen naar hun vacaturepagina. De affiliates kunnen websites, nieuwspagina's, influencers of andere individuen en zelfs huidige werknemers zijn die een netwerk van connecties hebben in de branche bij jouw doelgroep. Het bedrijf kan de affiliates voorzien van een unieke trackinglink of een verwijzingscode om te delen met hun netwerk. Wanneer een kandidaat via de trackinglink of verwijzingscode solliciteert en wordt aangenomen, verdient de affiliate een commissie. Dit kan het bedrijf helpen om een breder publiek te bereiken en hoogwaardige kandidaten aan te trekken via mond-tot-mondreclame.


Vragen, opmerkingen of andere zaken omtrent dit onderwerp bespreken? Heel graag!


Neem contact met mij op.

06 51 42 07 83
16 views0 comments

Comments


bottom of page