top of page
Search

Begrijp jouw doelgroep.

Als recruiter is het van groot belang om de doelgroep van een organisatie goed te begrijpen en te weten wat hen motiveert om bij een organisatie te willen werken. Om dit te bereiken, kunnen recruiters kandidaatprofielen maken op basis van analyse van bepaalde kandidaatgegevens. Door het gebruik van deze kandidaatprofielen, kan de recruiter zich richten op potentiële kandidaten die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de vacatures en de bedrijfscultuur van de organisatie.

Het maken van kandidaatprofielen kan handmatig gebeuren door middel van enquêtes, interviews en gegevensanalyse. Hierbij wordt gekeken naar de levensstijl, interesses en professionele activiteiten van de doelgroep. Het kan ook worden geautomatiseerd met behulp van tools en applicant tracking systems (ATS), waarmee informatie over kandidaten kan worden verzameld en geanalyseerd.

Wanneer de recruiter kandidaatprofielen heeft gemaakt, kan deze strategieën bedenken om geschikte kandidaten aan te trekken en te behouden. Het begrijpen van de doelgroep en het gebruik van kandidaatprofielen kunnen leiden tot het aantrekken van meer geschikte kandidaten en het behouden van talent. Daarnaast kan het ook de merkwaarde van de organisatie vergroten, wat kan resulteren in merkgroei en toegenomen bewustzijn.

Het is ook belangrijk om te begrijpen wat voor soort vacatures en arbeidsvoorwaarden de doelgroep zoekt en hoe zij deze informatie willen ontvangen. Door de communicatie- en wervingsstrategieën af te stemmen op de doelgroep, kunnen recruiters het aantal sollicitanten en de kwaliteit van de kandidaten verbeteren.

Kortom, door het begrijpen van de doelgroep en het maken van kandidaatprofielen, kunnen recruiters zich richten op de meest geschikte kandidaten en strategieën bedenken om hen aan te trekken en te behouden. Dit kan uiteindelijk leiden tot een succesvolle wervingscampagne en een verbeterde merkwaarde van de organisatie.Vragen, opmerkingen of andere zaken omtrent dit onderwerp bespreken? Heel graag!

Neem contact met mij op.

06 51 42 07 83


3 views0 comments

Comments


bottom of page