top of page

Met welk ATS werk jij graag?

Een goed applicant tracking system (ATS) kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor elk bedrijf dat op zoek is naar nieuw talent. Hier zijn enkele redenen waarom een goed ATS belangrijk is:


1. Het geeft overzicht: Een ATS helpt bij het organiseren en filteren van sollicitaties, zodat recruiters (en hiring managers) de meest geschikte kandidaten zien. Dit kan tijd en moeite besparen en ervoor zorgen dat kandidaten niet over het hoofd worden gezien.


2. Het verbetert de communicatie: Een ATS kan helpen bij het beheren en automatiseren van de communicatie met kandidaten, zodat niemand onnodig in het luchtledige valt. In sommige gevallen kunnen kandidaten ook gemakkelijk hun sollicitatiestatus volgen en eventuele vragen stellen via het ATS.


3. Het maakt het sollicitatieproces efficiënter: Met een ATS kunnen recruiters gemakkelijk sollicitaties vergelijken, kandidaten bekijken en opmerkingen van collega’s zien. Dit kan ervoor zorgen dat het sollicitatieproces sneller verloopt en dat er minder tijd wordt besteed aan administratieve taken.


4. Het kan de diversiteit verhogen: Sommige ATS's bieden hulpmiddelen om de diversiteit binnen een organisatie te verhogen, zoals het verwijderen van bepaalde woorden uit cv's om vooroordelen te voorkomen.


Een goed ATS een waardevol hulpmiddel (eigenlijk een must zelfs zou ik zeggen) voor elk bedrijf dat op zoek is naar nieuw talent. Het kan helpen bij het organiseren en filteren van sollicitaties, de communicatie met kandidaten verbeteren, het sollicitatieproces efficiënter maken en bijdragen aan de diversiteit binnen een organisatie.


Met welk ATS werk jij (graag)?


𝘌𝘯 𝘌𝘹𝘤𝘦𝘭 𝘪𝘴 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘈𝘛𝘚 🙃


#recruitment#ATS#werving#recruiter
2 views0 comments
bottom of page