top of page
Search

Waarom is een ATS essentieel?

Een ATS (Applicant Tracking System), is een technologie die bedrijven helpt bij het streamlinen van hun recruitmentproces. Met zo'n sort tool kunnen bedrijven eenvoudig vacatures plaatsen, cv's verzamelen en beoordelen, en sollicitatiegesprekken plannen.

Het gebruik van ATS bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie van het recruitmentproces. Recruiters kunnen gericht zoeken naar geschikte kandidaten en gerichte e-mails sturen om ze uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Dit maakt het proces sneller en effectiever dan wanneer recruiters handmatig cv's moeten doorzoeken en via andere wegen communiceren met kandidaten. Een ander belangrijk voordeel van een ATS is de verbetering van de kandidaat-ervaring.


Met deze technologie kunnen kandidaten op elk moment van de dag solliciteren en hun status volgen. Recruiters kunnen ook gericht communiceren met kandidaten over de volgende stappen in het recruitmentproces.


Tot slot kan een ATS ook helpen bij het verbeteren van de diversiteit en inclusie in het recruitmentproces. Het systeem kan worden gebruikt om niet-discriminerende taal te identificeren in vacatures en om te voldoen aan wet- en regelgeving inzake gelijke behandeling. In het algemeen is recruitment automatisering een waardevolle tool voor bedrijven die op zoek zijn naar een snellere, efficiëntere en inclusievere aanpak van hun recruitmentproces.


Meer weten over verschillende ATS en bespreken welke het beste bij jouw organisatie past? Neem contact op!


Contact:

06 51 42 07 83

robbert@wodanrecruitment.nl

4 views0 comments

Comments


bottom of page